Hugsy product photo 3 LR.jpg
 
 
 
 
 

Hugsy

 Bonding, in a heartbeat.

Wist je dat alle baby’s – zowel prematuur als op tijd geboren – zich het beste ontwikkelen als ze veilig in de armen van hun ouders zijn? Tijdens huid-op-huid knuffelsessies, beter bekend als buidelen of kangaroo care, stemmen een ouder en baby hun temperatuur, ademhaling en hartslag op elkaar af. Niets werkt beter, zelfs voor de kleinste en kwetsbaarste premature baby’s die lange tijd in het ziekenhuis moeten blijven. De positieve effecten van buidelen zijn wetenschappelijk onderzocht en aangetoond: het is goed voor de hechting tussen ouder en kind, zorgt voor een betere hersenontwikkeling, vermindert stress, zorgt voor een diepere slaap en betere weerstand, om er een paar te noemen!

Hugsy zorgt ervoor dat de positieve effecten van een knuffel van mama (of papa) langer duren, om zo baby’s comfort te bieden – zelfs als de ouders even niet in de buurt kunnen zijn. Hugsy is een slim dekentje dat de belangrijkste kenmerken combineert vaneen ouder, zoals de unieke geur, hartslag en warmte. Hugsy’s ontwerp is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, wordt getest in Nederlandse ziekenhuizen en heeft diverse designprijzen gewonnen.

Zo werkt Hugsy

Moeder en kind buidelen met Hugsy
De Hugsy Heartbeat Module neemt de hartslag van de ouder op
Moeder wikkelt baby in een Hugsy slimme babydeken

Hugsy ondersteunt buidelen

Het Hugsy dekentje gebruik je ter ondersteuning tijdens buidelmomenten om de baby tegen de blote borst van de ouder vast te houden. Tijdens dit knuffelmoment neemt het textiel de herkenbare en geruststellende geur van de ouder op en houdt het ouder en baby warm.

Hugsy neemt je hartslag op

Tijdens het buidelen neemt de Hugsy Heartbeat Module de unieke hartslag van vader of moeder op.  Deze wordt opgeslagen in de module en kan terug afgespeeld worden voor de baby.

Hugsy blijft comfort bieden

Zelfs als ouders er even niet kunnen zijn, kan Hugsy het troostende gevoel van een omhelzing geven. De baby wordt omgeven door de herkenbare geur van zijn vader of moeder en hoort het geruststellende geluid van hun unieke hartslag.

 

Hugsy is ontworpen voor in het ziekenhuis én thuis

De Hugsy slimme babydeken wordt gebruikt als een wikkeldoek als de baby teruggaat in de wieg of couveuse

Hugsy Home

Buidelen is ‘ontdekt’ op de afdeling Neonatologie in Bogota, Colombia in de jaren ’70. De te vroeg geboren baby’s werden huid-op-huid op de borst van hun ouders gelegd, waardoor ze sneller het ziekenhuis konden verlaten en het sterftecijfer daalde van 70 naar 30%. Buidelen is gedurende de afgelopen 30 jaar extensief onderzocht, waarmee solide wetenschappelijk bewijs is gevormd voor de fantastische voordelen die het biedt aan zowel premature als op tijd geboren baby’s! Om ook voor de laatste groep baby’s de voordelen van buidelen mee te kunnen geven, is de Hugsy Home ontwikkeld.

 

 

 

Meer informatie

Premature baby in de couveuse ligt gepositioneerd in een Hugsy deken in het ziekenhuis / NICU

Hugsy Hospital

Hugsy begon als een product dat speciaal voor de kleinste, kwetsbaarste baby’s is ontwikkeld. Het is ontworpen voor te vroeg geboren baby’s, die een tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, weg van hun ouders. De baby’s kunnen pijn en stress ervaren tijdens hun behandeling op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit). Hugsy’s doel is om deze baby’s het beste comfort mogelijk te geven, door de hechting met de ouders te bevorderen en hun welzijn te verbeteren.

Meer informatie

Onze partners

Ik denk zeker dat de Hugsy voordelen heeft, in het bijzonder voor de ontwikkeling van de kleine. Als je denkt aan de hartslag en de geur, dan geloof ik echt dat dit een positief effect op de ontwikkeling van de baby kan hebben.
— Sandra van der Zander-Kwaks, moeder van premature tweeling
Ouders en verpleegkundigen die met Hugsy werken, willen het echt niet teruggeven.
— Astrid Osagiator, Astrid Osagiator, senior NICU-verpleegkundige bij Máxima Medisch Centrum
Mijn zoontje was veel rustiger wanneer we de Hugsy-deken gebruikten. Niet alleen tijdens het buidelen, maar ook als hij weer terug in zijn bedje lag.
— Wendy Houwen, moeder van 2 kinderen

Media en awards

logos FINAL.jpg